NOTA DARI TUAN TANAH

selamat datang ke blog peribadi adawiyahrahman.terima kasih kerana mengunjungi blog ini.kalau tak suka,sila tekan tanda "x" kat atas sana.tiada paksaan untuk anda terus membaca blog ini.blog ini diwujudkan BUKAN UNTUK MENGUMPAT KAWAN-KAWAN.tetapi lebih untuk meluahkan perasaan sendiri.segala cerita adalah kisah hidup saya sendiri melainkan ditulis sumber-sumber entry yang saya copy paste.kepada yang busuk hati.KAU HADO?this is my blog..im repeat, THIS IS MY BLOG! tak suke?bleh blah.takde pon aku promote link blog aku kat kau kan. bye :)

Jumaat, 1 April 2011

kebaikan dibalas kejahatan dan sebaliknya

" Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam. Jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa. Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji."

(La Roche)

-apa yang kita buat pada orang belum tentu orang boleh balas dengan perbuatan yang sama.mungkin kita berbuat jahat pada orang,belum tntu kita dibalas dengan kjahatan.bila kita buat baik belum tentu kita dibalas dengan kebaikan.segalanya mungkin.rambut sama hitam,hati lain2 ;)

-andai kebaikan dibalas kejahatan..bersabarlah.
-andai kejahatan dibalas kebaikan insaflah.
-andai kebaikan dibalas kebaikan bersyukurlah.
-andai kejahatan dibalas kejahatan Nauzubilah.

Saat aku menangis hiba ketika sujud padaMu Ya Allah,aku tahu Kau sentiasa bersama aku.
Saat aku diuji dengan dugaan Mu Ya Allah aku tahu Kau sedang memberi kesempatan untuk aku bermusahabah diri supaya mengenal realiti dunia ini Ya Allah...
Andai ini takdirMu.. aku terima Ya Allah. Kau kuatkanlah imanku.. tabahkanlah hatiku.
Jangan Kau pesongkan hatiku ke arah yang lain Ya Allah.

Setiap yang terjadi pasti ada hikmah disebaliknya.Wallahhualam :')


2 4 orang yang baik hati:

LainaSofia berkata...

bit , sabar la okay . apa yang terjadi mesti ada hikmah . Allah menguji kau kerana Allah sayangkan kau . kuatkan iman and InsyaAllah , kau akan peroleh kebahagiaan . Menangis lah sehingga kau lega kerana air mata di jadikan sebagai teman wanita . smile owayz okay bit . sorry , aku tak pandai nak nasihat or berkata kata nie . but , if you need someone , aku ada . :')

adawiyah rahman berkata...

@laina:thanks a lot syg..im crying while reading ur comment.thanks.thanks.thanks a lot...wt mse ni aq xmmpu nk buat ape2..juz mnx pd Dia.sbb aq tau Dia xpernah tdur,Maha Mendengar, n Maha Mengasihani.thanks again laina.tym aq lemah,jtuh tsungkur n need sumone cm skrg..msh ad lg tgn2 yg sudi hulur utk aq bgn balik.thanks again laina.thanks sangat2..no words dah :')

Related Posts with Thumbnails